Vad betyder renässans?

”Renässansen” är en tidsepok som spanned mellan 1400-talet och 1600-talet och som präglades av ett återuppvaknande av konst, vetenskap, litteratur och humanism. Renässansen var en tid av stor kulturell och intellektuell utveckling, där människor började tänka på sig själva och världen på nya sätt.

Renässansen är känd för att ha återupptäckt klassiska grekiska och romerska ideal och konst, vilket ledde till en mer mångsidig och realistisk konst. Renässansens konst är känd för att ha fokuserat på människan och naturen, med ett starkt fokus på detaljer, proportioner och rörelse. Renässansens litteratur och poesi är också känd för att ha uppmuntrat individuella tankar och känslor.

Renässansen påverkade även vetenskapen och tekniken, där människor började tänka på världen på nya sätt och upptäckte nya saker, som exempelvis att jorden är rund och att solen står i centrum av solsystemet. Renässansen är också känd för att ha bidragit till uppkomsten av den moderna västvärlden och dess värderingar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information