Vad betyder slay?

Slay” är engelskt ord som betyder att ”döda” eller ”slå”. I modern slang, särskilt inom ungdoms- och internetskulturen, har ”slay” fått betydelsen att dominera, exellera eller göra någonting med extrem skicklighet eller framgång.

Det används ofta omnämnda att någon ser otroligt bra ut, utför en uppgift extremt väl eller lyckas med något på ett imponerande sätt. Till exempel, om någon är riktigt bra på att sjunga, kan man säga att de ”slay” på att sjunga. Eller om någon har en snygg outfit kan man kommentera med ”You slay!” vilket betyder att personen ser fantastisk ut.

”Slay” blev mer populärt genom Beyoncé’s låt ”Formation” där hon sjunger ”Okay ladies, now let’s get in formation, cause I slay”, vilket bidrog till ordets spridning i popkultur.

Oom du hör en ung person säga ”slay”, refererar de förmodligen till att någon gör något imponerande eller ser särskilt bra ut. Det är ett uttryck för beundran och uppmuntran.

Exempel på användning kan vara:

  • ”Du slayade verkligen på den där presentationen, bra jobbat!”
  • ”Se på henne, hon slayar verkligen den där klänningen.”
  • ”Jag ska slaya på matematikprovet imorgon.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information