Vad betyder streama?

Streama betyder att man tittar på eller lyssnar på en video eller ett ljudklipp via internet, istället för att ladda ner det till sin dator eller sin telefon. När man streamar tittar eller lyssnar man på materialet i realtid, medan det skickas till enheten via internet.

Streaming inom gaming

”Att streama” innebär att man sänder en video direkt via internet, så att andra kan titta på den i realtid. När man streamar en video så sänder man den från sin dator eller sin telefon till en server, och andra personer kan titta på den genom att gå in på en webbplats eller en app och klicka på en länk.

Inom gaming används streaming ofta för att sända livespelningar av olika videospel. En person som spelar ett spel kan sätta upp en kamera och en mikrofon på sin dator eller sin konsol, och sända en video av sig själv som spelar spelet till en server. Andra personer kan titta på videon genom att gå in på en webbplats eller app som speciellt riktar sig till gaming-streams, och se spelaren spela spelet i realtid.

Streaming av gaming-videor är populärt bland spelare, eftersom det ger dem möjlighet att dela sina spelupplevelser med andra och att få feedback och stöd från andra spelare. Det finns många olika tjänster och plattformar som erbjuder streaming av gaming-videor, såsom Twitch och YouTube Gaming.

Streaming av musik och film/tv-serier

Streaming är en populär metod att titta på TV-program, filmer, musik och andra typer av underhållning på internet. Det finns många olika tjänster som erbjuder streaming, såsom Netflix, Spotify och YouTube.

Exempel:

  • ”Jag streamade den nya säsongen av min favoritserie på Netflix i helgen.”
  • ”Jag lyssnar på musik genom att streama den på Spotify när jag är ute och reser.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information