Vad betyder PK?

”PK” kan ha olika betydelser beroende på sammanhanget. Här är några möjliga betydelser för ”PK”:

  • Politisk Korrekt –
  • ”Player kill” (spelare dödar) – Detta är en term som används i olika datorspel när en spelare dödar en annan spelare i spelvärlden.
  • ”Primary key” (primärnyckel) – Detta är en term som används i databaser för att referera till en unik nyckel som används för att identifiera varje rad i en tabell.

Mer om Politisk Korrekt

”Politiskt korrekt” är en term som används för att beskriva något som är i enlighet med de rådande normerna för politiskt och socialt accepterat beteende och språkbruk. Det handlar om att vara respektfull och icke-diskriminerande mot olika grupper av människor och att undvika att göra uttalanden eller handlanden som kan kränka eller förolämpa andra.

Termen ”politiskt korrekt” används ofta som en kritik mot att vissa personer eller grupper försöker tvinga på andra en viss syn på vad som är rätt eller fel att säga eller göra, ofta med hänvisning till att det är ”politiskt korrekt”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information