Vad betyder MVP?

MVP” står för ”Minimum Viable Product”. Det är en term som ofta används inom produktutveckling och särskilt inom lean startup-metoden. Ett MVP är den mest grundläggande versionen av en produkt som fortfarande kan levereras och ge kunder ett värde.

Syftet med ett MVP är att snabbt få ut en produkt på marknaden med minimal utgifter och tid för att kunna testa produktens livskraft. Företagen kan sedan samla in feedback och data från användarna och använda den för att förbättra och utveckla produkten i efterföljande versioner.

Till exempel, om man utvecklar en ny app, skulle ett MVP av appen kanske bara ha den mest grundläggande funktionen, exempelvis att skapa en to-do lista. Efter lanseringen skulle man kunna lägga till fler funktioner, som påminnelser eller möjligheten att dela listan med andra, baserat på den feedback man får från användarna.

Vad betyder MVP i sportsammanhang?

I sportsammanhang står ”MVP” för ”Most Valuable Player”, vilket betyder mest värdefulla spelaren. Det är en utmärkelse som vanligtvis ges till den spelare som anses ha presterat bäst och bidragit mest till sitt lags framgång under en match, turnering, säsong eller liknande.

Till exempel, i basket, baseboll, fotboll och många andra sporter, väljs en eller flera MVP:s varje säsong baserat på deras individuella prestationer och betydelse för lagets framgång. Detta erkännande kan ofta bidra till en spelares professionella rykte och karriär.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information