Vad betyder cringe?

”Cringe” är ett engelskt ord som betyder ”att känna obehag eller avsmak” och används oftast för att beskriva något som man tycker är pinsamt, ovärdigt eller fånigt. Det kan till exempel vara en klichéartad kommentar, en märklig gester eller en dålig skämtscen i en film. ”Cringe” kan också användas som en verbform, till exempel ”I cringed when I saw that video of myself dancing at the party.” (Jag kände mig obehaglig när jag såg videon av mig själv dansande på festen.)

Cringe kan också användas som en verb, som att ”cringa”. Det innebär att man reagerar på något med obehag eller pinsamhet.

Exempel:

  • ”Jag kunde inte titta på videon längre, den var så cringe.”
  • ”Han gjorde en sådan cringe-vinkning till tjejen att jag nästan ville gömma mig.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information