Vad betyder C/O?

C/o är en förkortning av uttrycket ”care of”, som betyder ”ansvarig för” eller ”vägledd av” på svenska. C/o används oftast när man skriver ett brev eller en försändelse, och det placeras före mottagarens namn för att ange vem brevet eller försändelsen är vägledd till eller riktad till.

C/o används oftast när man skickar ett brev eller en försändelse till någon som bor på en annan persons adress, till exempel om man vill skicka ett brev till en person som bor hos en vän eller en släkting. Då använder man c/o för att ange att brevet är vägledd till den personen, men att det ska levereras till den adress som står efter c/o.

Exempel:

  • ”John Smith, c/o Maria Smith, 123 Main Street” (brevet är vägledd till John Smith, men ska levereras till Maria Smiths adress)
  • ”Sara Johnson, c/o Hotel Paradise, 567 Beach Boulevard” (brevet är vägledd till Sara Johnson, men ska levereras till Hotel Paradise)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kakor hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Mer information